Elérhetőségek

Haladás VSE Futsal

Cím: 9700 Szombathely,
Rohonci út 3
Telefon:
+36-94/314-966
E-mail:
futsalhaladas@gmail.com


Utánpótlás: Hírek

Nemzetközi U19-es válogatott torna Hali játékosokkal

2020.01.09.

Nemzetközi U19-es válogatott torna Hali játékosokkal

Nemzetközi U19-es tornán vett részt Porecsben az utánpótlás válogatottunk. A Futsal Week elnevezésű rendezvényen öt ország válogatottja versengett egymással. Belgium, Franciaország, Magyarország, Szlovénia és Törökország. Frank Tamás együttese 4 mérkőzésből 2-t győzelemmel zárt. Szombathelyről, Vidák Balázs által vezetett U20-as utánpótlás csapatunkból 5 játékos is meghívót kapott a magyarok keretébe (Papp Zsombor, Gerencsér Antal, Németh Benjamin, Kovács Máté, Bartha Dávid). Közülük Gerencsér Antal 2, Papp Zsombor és Bartha Dávid 1-1 találatot szerzett a mérkőzéseken. Nagy gratuláció jár a fiataloknak, büszkék vagyunk a helyi tehetségeinkre. Hajrá Magyarok! Hajrá Hali!

 

Magyarország - Belgium 5-3
Magyarország - Franciaország 3-5
Magyarország - Szlovénia 0-4
Magyarország - Törökország 3-2

Gerencsér Antal:

„Egy nagyon nehéz tornán vettünk részt. 4 nagyon jó csapat ellen tudtunk játszani, ami csak a javunkra vált! Nehéz volt, hogy 4 nap alatt 4 meccset játszottunk! Az első meccsen a belgák ellen 3:1-ről felállva, csapatmunkával tudtunk fordítani 5:3-ra. A második meccsen a francia válogatottal játszottunk egy nehéz meccset, amit sajnos 5:3ra elvesztettünk. A harmadik meccsen a szlovének ellen nem volt velünk a szerencse és 4:0-ás vereséget szenvedtünk. A negyedik nap pedig sikerült a török válogatottat 3:2-es meccsen nagy küzdéssel legyőzni, ahol 2 gólt tudtam szerezni. Az egész összetartás szerintem a javunkra vált és sokat tanultunk.”

Papp Zsombor:

„A mostani válogatott összetartáson egy rendkívül erős tornára utaztunk csapatunkkal, Porecbe Horvátországba. Veretlenül érkeztünk a tornára és persze nem titkolt célunk volt a tornagyőzelem, meg persze a veretlenségünk megőrzése! Belgium elleni mérkőzéssel kezdtük a tornát, amit sikeresen abszolváltunk! 5:3 lett az eredmény! Itt úgy éreztem, én is jó játékkal kezdtem a tornát, egy gólpasszal! Második meccsünk a francia csapat ellen volt, akik erősnek ígérkeztek a meccs előtt. 3:0-ás előnyről, sajnos kiengedtünk és a sok hiba megbosszulta magát és kikaptunk 4:3-ra. Én itt éreztem a legjobbnak a játékomat! Szlovének elleni meccsre, sajnos a csapat nagyon nem tudta felrázni magát és hiába kezdtük jobban a második félidőt nem volt elég és kikaptunk 4:0ra. Utolsó meccsen a legkeményebb török együttessel találkoztunk, akit sikeresen megvertünk 3:2re. Itt góllal is hozzá tudtam járulni, bár szerintem a fáradság már látszott rajtam. Ebből a tornából sokat tanulhatunk és fejlődhetünk a jövőre nézve!”

Németh Benjamin:

„Egy 5 csapatos nemzetközi tornán vettünk részt. Az első mérkőzésünk a Belgák ellen volt. Ezen a mérkőzésen 5:3-ra nyertünk, 1-3-as hátrányból. A Franciák elleni mérkőzés nagyon küzdelmes volt és a 3:0-ás előnyünkkel nem tudtunk élni és a franciák fordítottak 3:5-re. A Szlovének elleni mérkőzésen nem volt velünk a szerencse és már a fáradtság jelei is látszódtak a csapaton, így 4:0-ás vereséggel hagytuk el a pályát. A Törökök elleni utolsó mérkőzésen 3:2-re nyertünk, itt megérdemelten gyűjtöttük be a 3 pontot. Ez a torna nagyon jól szolgálta a fejlődésünket.”

Kovács Máté:

„A Poreci nemzetközi tornán, a Belga, Szlovén, Török, és a Francia csapattal játszottunk. Négy meccsünk volt. Hat pontot tudtunk szerezni a meccseinken, így egy jó helyezést tudtunk elérni. Csapatunk egyre jobban kezd összeszokni, remélem a következő tornákon is így fogjuk folytatni.”

Bartha Dávid:

„Horvátország adott otthont a következő U19-es válogatott összetartásunknak. 4 rendkívül, a fejlődésem szempontjából hasznos mérkőzésen játszhattam. Belgium illetve Törökország ellen sikert arattunk, Belgium ellen góllal tudtam hozzájárulni a csapat sikeréhez, aminek kifejezetten örültem. Franciaország ellen nagyon jól kezdtünk, de a végére a franciák fölénk kerekedtek, illetve Szlovénia ellen is vereséget szenvedtünk. A legutóbbi összetartás óta úgy gondolom, rengeteget fejlődtem és ismét tudom, mi az, amiben még fejlődnöm kell ahhoz, hogy újra a keret tagja lehessek.”
Vissza az előző oldalra!
Haladás VSE Futsal - Magyar