Elérhetőségek

Haladás VSE Futsal

Cím: 9700 Szombathely,
Rohonci út 3
Telefon:
+36-94/314-966
E-mail:
futsalhaladas@gmail.com


Utánpótlás: Hírek

Fiatal Hali játékosokkal a soraiban válogatott tornagyőzelem

2019.11.15.

Fiatal Hali játékosokkal a soraiban válogatott tornagyőzelem

Magyarország – Szlovákia 0:0

Magyarország – Szerbia 5:3

Már a 2021. évi U19-es Európa Bajnokságra készülnek az utánpótlásban. A szövetségi kapitány, Frank Tamás az U17-es fiatalokkal dolgozik, hogy megérjen és összeálljon egy ütőképes csapat az EB-re. Csömörön rendeztek 3 csapatos tornát a fiataloknak. Teltház előtt, remek hangulatú mérkőzéseken (Szerbia és Szlovákia ellen) mutatkozott be a magyar korosztályos futsalválogatott, amely először szerepelt nemzetközi meccsen. A tornát Magyarország nyerte egy döntetlennel és egy győzelemmel. A keretben 4 Haladás játékos is helyet kapott (Kovács Máté, Bartha Dávid, Németh Benjamin, Papp Zsombor), akik jó játékkal vették ki a részüket a tornagyőzelemből, sőt Németh Benjamin góllal mutatkozott be. Gratulálunk a fiataloknak!


 

Élménybeszámolók:

Kovács Máté:

„Szlovákia és Szerbia ellen volt a negyedik és az ötödik alkalom, amikor pályára léphettem a válogatottban. A Szlovákia elleni meccsen teltház előtt énekelhettük a Himnuszt a közönséggel együtt, ha egy dolgot kellene kiemelnem ebből az egy hétből az biztos, hogy ez lenne. Jó hangulat volt a csapaton belül, hamar megtaláltuk a közös hangot. A pályán szerintem látszott is, hogy egy nagyon összetartó csapat kezd kialakulni. Pozitív visszajelzés volt, hogy az első tornánkat ezzel a korosztállyal, egy tornagyőzelemmel kezdtük. Nagyon várom a következő alkalmat a válogatott megmérettetésre.”

 

Bartha Dávid:

„Hatalmas megtiszteltetés és öröm volt számomra a válogatottban való bemutatkozás! Így már látom és tisztában vagyok vele, hogy mi az, amiben fejlődnöm kell ahhoz, hogy még sokkal eredményesebb és hatékonyabb lehessek, mind klubszinten, mind pedig nemzetközi szinten. Nagyszerű érzés volt, egy ilyen hatalmas munkamorállal és tudással rendelkező csapattal dolgozni, éreztük szerintem a csapattársaimmal együtt, mekkora munka és odafigyelés zajlik nemzetközi szinten és ez nagyban hozzájárult a csapat sikeréhez. Az edzések változatosak voltak és jó hangulatban teltek. Igyekeztem maximumon pörögni és jól edzeni. Mind a két mérkőzésen jól játszottunk és domináltunk, a második mérkőzésre már az eredményesség is kijött és összeálltunk egy csapattá. Úgy érzem a játékommal segítettem a csapatot, többnyire jó megoldásokat hoztam, voltak hibáim.. de tanulok belőlük, korrigálom őket, megyek tovább és remélem, újra helyet kapok a válogatott keretében.”

 

Németh Benjamin:

„Nagyon örülök, hogy bemutatkozhattam a válogatottban. Megtisztelő érzés volt magamra ölteni a címeres mezt. 4 napot töltöttünk a nemzeti csapattal. A 4 nap alatt 2 mérkőzést játszottunk. Egyet a Szlovákokkal és egyet a Szerbekkel, ebből egy döntetlent és egy győzelmet sikerült kihoznunk. De a hármas nemzetközi tornát így is sikerült megnyernünk. A Szlovákok elleni mérkőzésen domináltunk, de nem sikerült betalálnunk, így a találkozó 0-0-val ért véget. A Szerbek elleni “tornadöntő” mérkőzésen szintén úgy érzem, hogy a mi akaratunk érvényesült. Itt már sikerült betalálnunk 5 alkalommal is, melyből egy góllal, ki tudtam venni a részem, aminek nagyon örülök. Így a mérkőzés 5-3-mal ért véget. Ez egy örökre szóló élmény volt számomra és dolgozom tovább, hogy legközelebb is helyem legyen a nemzeti csapatban.”

 

Papp Zsombor:

„Ezen a tornán, véleményem szerint, mind a két mérkőzésen jól tudtuk kontrollálni a játékunkat, még annak ellenére is, hogy a korosztályunk most volt először ilyen összetartáson! Mindkét meccs szerintem egy jó erőfelmérő volt a csapat és jómagam számára is, hogy milyen egy nemzetközi mérkőzés irama és stílusa. Én nagyon jól éreztem magam mind a két meccsen és úgy érzem, hogy a játékom is rendben volt. Nagyon jó közösség van kialakulóban és remek egység! De még sok munka van előttünk a 2021-es EB selejtezőkig. Remélem, hogy játékommal, majd én is hozzá tudok tenni a csapat jó játékához és az EB kijutáshoz is egyaránt.”
Vissza az előző oldalra!
Haladás VSE Futsal - Magyar