Elérhetőségek

Haladás VSE Futsal

Cím: 9700 Szombathely,
Rohonci út 3
Telefon: +36-94/314-966
E-mail: futsalhaladas@gmail.com
Toborzás

Toborzás

U 11 korosztály: 2010 után született gyerekek

U 13 korosztály: 2008-ban, 2009-ben született gyerekek

U 15 korosztály: 2006-ban, 2007-ban született gyerekek

"Ha ki szeretnéd magad próbálni a futsalban, ha szeretnél többet tanulni a speciális teremlabdarúgásról, ha csiszolni szeretnéd a technikád, vagy csak egyszerűen érdeklődsz a labdarúgás e különleges élményeket nyújtó, látványos ágához, a futsalhoz, itt a helyed!"

Várjuk a jövőbeli futsal-játékosok jelentkezését, Anyukák Apukák kérdéseit!

Pálmay Tamás, futsal szakág vezető
Tel: +36 20 280 3773
Email: futsalhaladas@gmail.comFelnőtt csapat: Hírek

Változhatnak a futsal játékszabályai

2020.06.11.

Változhatnak a futsal játékszabályai

A FIFA szabályalkotói próbálták átvenni a nagypályás szabályváltozásokat és ezzel is közelíteni a két sportot.

A főbb pontok:

1.) Ha az adott szövetség úgy dönt, akkor az utánpótlás és amatőr bajnokságokban a kapus kézzel nem dobhatja át a félpályán a labdát. Ez vonatkozik a kidobásra, illetve arra az esetre is, ha a labda játékban van. A büntetése közvetett szabadrúgás arról a helyről, ahol a labda áthaladt a félpályán.

2.) Legfeljebb öt cserejátékos melegíthet egyidejűleg csapatonként.

3.) A technikai személyzet (edző, orvos, gyúró stb.) is figyelmeztethető, vagy kiállítható sárga, illetve piros lappal. Ha a vétkes nem azonosítható, akkor a rangidős edző kapja a lapot. Az orvosi személyzet azon tagja, aki kiállítással járó szabálysértést követ el, a padon maradhat.

4.) A mérkőzés az időmérő akusztikus jelzésével ér véget (kivéve az "időn túli" büntetők és kisbüntetők, mert ott meg kell várni a rúgás hatását).

5.) Középkezdésnél bármerre lehet rúgni a labdát és aki végzi, az állhat az ellenfél térfelén is (hasonlóan a nagypályához). A középkezdésből lehet majd gólt elérni az ellenfél kapujába. (Ha a játékos közvetlenül a saját kapujába rúgja a labdát, akkor szöglet az ítélet.)

6.) A büntetőpárbajban 5-5 rúgás váltja a 3-3-at, illetve ha az egyik csapatban többen vannak a rúgások kezdetén, vagy alatt, akkor a másik csapat ennek megfelelően csökkentheti a létszámát.

7.) A labda szándékos (vagy vétlen) kezezése és a nyilvánvaló gólhelyzet szituációk is részletesebben meg lettek határozva.

8.) Ha büntetőnél, vagy kisbüntetőnél az ellenfél akadályozza a rúgást végző játékost, akkor sárga lappal figyelmeztetni kell akkor is, ha egyébként betartotta az előírt 5 méteres távolságot.

9.) Büntetőnél a kapusnak a rúgás pillanatában az egyik lábával érintenie kell a gólvonalat, vagy azzal egy síkban kell lennie (hasonlóan a nagypályához).

10.) Az oldalrúgásnál a labdát az oldalvonalra kell helyezni (és nem a vonal mögé).

11.) A kidobásnál a kapusnak nem kell a büntetőterületen kívülre dobnia a labdát ahhoz, hogy azt játékba hozhassa (hasonlóan a nagypályás szabályváltozáshoz).

https://www.fifa.com/who-we-are/news/new-futsal-laws-of-the-game-approved

- Sipos László -

forrás: futsalhungary.hu
Vissza az előző oldalra!
Haladás VSE Futsal - Magyar