Elérhetőségek

Haladás VSE Futsal

Cím: 9700 Szombathely,
Rohonci út 3
Telefon:
+36-94/314-966
E-mail:
futsalhaladas@gmail.com


Felnőtt csapat: Hírek

Válogatott, szombathelyiek nélkül

2020.12.07.

Válogatott, szombathelyiek nélkül

A kazahsztáni EB selejtezőre kiutazó kerettel sajnos végül egyik válogatott játékosunk sem tudott elutazni, mert a magyar keretben többen megfertőződtek. A szabályoknak megfelelően a játékosaink karanténban vannak, ők az előírásoknak megfelelően a karantén lejártával, a két negatív PCR teszt birtokában és a válogatott sportolókra vonatkozó kötelező pihenőidő letöltése után folytathatják majd az edzéseket.

A válogatott játékosainkon kívül a többi játékosunk a mai legfrissebb tesztelések szerint is szerencsére továbbra is negatív, ők folytatják a munkát.

A Kazahsztánba utazó magyar csapatnak ezúton is sok sikert és kitartást kívánunk! Hajrá, Magyarok! Hajrá, Magyarország!

Mint arról beszámoltunk, a magyar futsalválogatott szerdán délután Kazahsztánban lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn, az utazás előtt azonban egy teljes keretnyi játékos dőlt ki koronavírus-fertőzés miatt.

A Kazahsztánba utazó futsalválogatott elmúlt néhány napja egy valósággá vált rémálommal ért fel: egymás után dőltek ki a keretből a játékosok, valamint a stáb tagjai – olvasható az mlsz.hu-n. Vasárnap délutánra az UEFA-nak előzetesen leadott 25 fős nevezett keretből mindössze 12 bevethető futsalos maradt (akik egy része tartalék volt, ezért csak vasárnap csatlakozott a válogatotthoz), így Turzó József szövetségi kapitánynak semmiféle opciós lehetősége nem maradt a keret összeállításakor. A magyar csapat ilyen előzmények mellett utazik hétfőn Kazahsztánba, ahol az első Eb-selejtezőn összeméri az erejét a világ egyik legjobb csapatával.

„Olyan helyzetbe kerültünk, amilyennel még sohasem találkozott senki, és remélem, nem is fog – mondta vasárnap délután az mlsz.hu-nak Turzó József. – Megpróbáljuk kihozni a maximumot a jelenlegi szituációból, becsülettel készülünk az előttünk álló erőpróbára. Teljes kerettel is nagyon nehéz lett volna szoros meccset játszani a kazahokkal, most még sokkal nehezebb lett a dolgunk, hiszen a keretünk tele van fiatal, rutintalan játékosokkal, akik eddig mindössze egy-két összetartáson voltak a válogatott tagjai. Bármi is lesz az eredmény szerdán, abban biztos vagyok, hogy címeres mezben mindannyian tudásuk maximumát adják majd, de azt lehetetlen megmondani, ez mire lehet elég.”

A válogatott hétfő délelőtt indul útnak Nur-Szultanba, ahol szerdán magyar idő szerint 14.30-kor lép pályára első Eb-selejtezőjén.

A válogatott utazó kerete:

Kapusok: Mezei Dávid (MVFC Berettyóújfalu), Sásdi Bálint (Veszprém)

Mezőnyjátékosok: Faragó Lajos (DEAC), Horváth Benedek (Dunaújváros), Horváth Norbert (MVFC Berettyóújfalu), Horváth Szabolcs (FTC), Rábold Richárd (FTC), Rutai Balázs (Veszprém), Siska Gergő (DEAC), Szeghy Szabolcs (Dunaújváros), Szentes-Bíró Tamás (DEAC), Tóth Attila (DEAC)

forrás: nemzetisport.hu
Vissza az előző oldalra!
Haladás VSE Futsal - Magyar