Elérhetőségek

Haladás VSE Futsal

Cím: 9700 Szombathely,
Rohonci út 3
Telefon:
+36-94/314-966
E-mail:
futsalhaladas@gmail.com


Felnőtt csapat: Hírek

Megszereztük első bajnoki címünket

2021.06.12.

Megszereztük első bajnoki címünket

Bajnoki címet érő győzelem

NB I. döntő 4. forduló

Haladás VSE - MVFC Berettyóújfalu 4-1 (2-0)

Gólszerzőink: Nagy Kevin 2, Dróth Zoltán, Dávid Ricárd

Futsalcsapatunk lenyűgöző játékkal, 4-1-re győzte le a Berettyóújfalu csapatát a döntő 4. fordulójában, és lett története során először magyar bajnok. Szurkolóink egy emberként biztatták a mérkőzés utolsó percéig együttesünket, és ünnepeltek játékosainkkal a lefújás után

Negyedszer is egymásnak feszült az ország két legjobb csapata, ezúttal ismét otthonunkban fogadtuk a MVFC Berettyójfalu együttesét. A vendégek a túlélésért játszottak, míg nekünk karnyújtásnyira volt a történelmi bajnoki címünk, hiszen a mérkőzés előtt 2-1 volt az állás a javunkra a három nyert meccsig tartó párharcban. Érezték a szurkolók is, hogy játékosainknak nagy szüksége van a támogatásra, zsúfolásig megtelt a Haladás Sportkomplexum. Ahogy a korábbi találkozókon, úgy sajnos ezúttal is csak a lelátóról segíthette társait Milos Simic, Darrieer és Gyimesi Máté, akik sérülés miatt nem állhattak rendelkezésére Juanra Calvo vezetőedzőnknek. A kezdő sípszót követően hatalmas elánnal kezdtünk, védekezésre kényszerítve ezzel a hajdúságiakat. Dróth Zoltán és Vas Ádám lövését még blokkolták a védők, de Sipos Gergő, valamint Nagy Kevin kísérletét már Sándor Máténak kellett hárítania. A Mezei Vill két kósza akcióját válogatott kapusunk, Alasztics Marcell könnyűszerrel hatástalanította, a játékrész közepére pedig már csak az volt a kérdés, hogy mikor születik meg az első Haladás-gól. A 11. percben be is ért koncentrált támadójátékunk, Sipos Gergő próbálkozását még kivédte ellenfelünk hálóőre, azonban a lecsorgó labdára jól érkezett Nagy Kevin, és szerezte meg vezetést csapatunknak (1-0). Úgy tűnt, hogy már a 14. percben növelhetjük előnyünket, egy felívelésre Dróth Zoltán ugrott fel védőjével, a kapujából rosszul mozduló Sándor elütötte támadónkat, így büntetőhöz jutottunk, de Henrique Diniz a kapufát találta el. Két minutummal később viszont tapasztalt támadónk, Dróth Zoltán már nem hibázott: válogatott csatárunk Yubero passzát csípte el és 9 méterről elemi erővel bombázott a hosszú sarokba (2-0). A szünetig két helyzetet dolgoztak ki a vendégek, de Alasztics Marcell vezérletével megőriztük kétgólos vezetésünket.

A második játékrészben szinte azonnal növeltük előnyünket: a 21. percben Nagy Kevin bámulatos löketével már 3-0 állt az eredményjelzőn (3-0). A vendégek azonnal kikérték idejüket, és öt a négy elleni játékra váltottak, azonban kiválóan védekező gárdánk felkészülten fogadta ezt a taktikai elemet, és nem hagyta eredményesen játszania a Berettyóújfalunak. Támadásban pedig továbbra is nyomás alatt tartottuk ellenfelünket, Nagy Kevin ezúttal előkészítő szerepkörben tündökölt és hozta helyzetbe Dróth Zoltánt, akinek lövését a gólvonal elől rúgták ki a védők. A 25. percben aztán a hosszú sérüléséből felépült Dávid Richárd is feliratkozott a góllövők listájára, a kivetődő kapusról kipattanó labdát másodszor már nem hibázta el (4-0). A hátralévő időben is vészkapussal próbálkozott a Mezei Vill, de csak egy utolsó perces szépítő találatra futotta belőle, Nagy Imre állította be a 4-1-es sikerünk végeredményét. A lefújást követően megkezdődött az örömünnep, percekig tartó vastapssal jutalmazták szurkolóink csapatunk egész szezonos teljesítményét. Együttesünk 10. évfordulóján megszerezte első bajnoki aranyérmét, így ősszel már a nemzetközi porondon is megmérettethetjük magunkat a Bajnokok Ligája küzdelmeiben.

Juanra Calvo, vezetőedző: 

- Egy nagyon hosszú és fárasztó szezon végén vagyunk. Büszke vagyok a játékosaimra, akik mindent megtettek az egész szezon során az álmunkért. Az első perctől domináltunk, és tudtam, ha mi szerezzük az első gólt, valamint úgy játszunk, mint a legutóbbi hazai mérkőzésünkön, akkor meglesz a győzelem. Köszönjük szépen a szurkolók támogatását, nélkülük sokkal nehezebb dolgunk lett volna.
Vissza az előző oldalra!
Haladás VSE Futsal - Magyar