Elérhetőségek

Haladás VSE Futsal

Cím: 9700 Szombathely,
Rohonci út 3
Telefon:
+36-94/314-966
E-mail:
futsalhaladas@gmail.com


Felnőtt csapat: Hírek

Második helyen végeztünk a felső-házi rájátszásban

2021.05.18.

Második helyen végeztünk a felső-házi rájátszásban

NB I. Felső-ház 10. forduló

Haladás VSE - MVFC Berettyóújfalu 2:5 (2:2)

Gólszerzőink: Bartha Dávid, Henrique Diniz

A rájátszás utolsó fordulójában erősen hiányos keretünk fogadta a Berettyóújfalut. Javarészt fiataljaink alkotta csapatunk nagyot küzdött, de a hajrában a nagyobb rutin a hajdúságiak felé billentette a mérleg nyelvét. A háromgólos vereséggel záruló összecsapáson ifjú tehetségünk, V. Bartha Dávid megszerezte első NB I.-es találatát. A rájátszást a második helyen zártuk, így idegenben kezdjük a bajnoki döntőt.

Hétfőn este megtelt a Haladás Sportkomplexum lelátója, az élvonalbeli bajnokság rájátszásának zárómérkőzésén nagy riválisunk, a Berettyóújfalu gárdája ellen léptünk pályára. Két pont előnnyel vártuk az összecsapást, amelynek tétje egyben a bajnoki döntő pályaelőnye is volt. Vezetőedzőnknek, Juanra Calvonak ezúttal sem volt könnyű dolga a csapat összeállításakor, Vas Ádámnak és Sipos Gergőnek sárga lapos eltiltás miatt kellett kihagynia a találkozót, Dróth Zoltán és Milos Simic már a kispadon ültek, de állapotuk még nem tette lehetővé a bevetésüket, Dávid Richárd és Papp Zsombor sérüléseik miatt a lelátóról tudták csak biztatni a csapatot, míg Darrieer műtétje után otthon lábadozik.

Fiatal kezdősorunk kissé megszeppenve kezdte a találkozót, ezt pedig jól használta ki a Mezei Vill FC., Gyimesi Máté bravúrjára volt szükség, hogy ne kerüljünk azonnal hátrányba, de a 4. percben már ő is tehetetlen volt Rábl ellen (0-1), ráadásul ekkor gondja akadt a bokájával is, így Alasztics Marcellnek kellett váltania őt a kapuban. Hátrányunk ellenére szép lassan felvettük a ritmust és a játékrész közepére már mi diktáltuk a tempót. A gólra sem kellett sokat várni, hiszen a 10. percben egy kezezést követően ítéltek nekünk büntetőt. Henrique Diniz próbálkozását hárítani tudta Mezei Dávid, de a kipattanót már értékesítette brazil légiósunk (1-1). Ezután már egyértelművé vált fölényünk és többször kellett a vendégek kapusának földöntúli bravúrt bemutatnia. A hajrában aztán Nagy Kevin szemfüles átadása lepett meg mindenkit, a labdára pedig jó ütemben érkezett Vatamaniuc-Bartha Dávid és élete első NB I.-es találatával már csapatunk vezetett (2-1). Sokáig azonban nem örülhettek a Haladás-szimpatizánsok, mert a szünet előtti utolsó percben egyenlített a Berettyóújfalu (2-2). A térfélcserét követően nyílt sisakos küzdelmet láthattak a nézők, sok helyzettel és látványos megoldásokkal. Henrique Diniz kapufája mellett veszélyeztetett Vidák Balázs és Hajmási Milán is, de újabb gólt a vendégek szereztek a játékrész közepén (2-3). Ekkor már lépéskényszerben volt csapatunk és a kinyíló védelmünket rendre kontratámadásokkal veszélyeztette a Mezei Vill FC. A 36. percben Horváth Norbert gólját követően (2-4) vészkapusra váltott Juanra Calvo együttese és bár akadtak lövéseink, egy lecsorgó labdát ellenfelünk az üres kapunkba továbbított, ezzel pontot téve a találkozó végére (2-5). Ez a vereség egyúttal azt is jelenti, hogy csapatunk a második helyen fejezte be a felső-házi rájátszást és pályaelőnyből futhat a döntőnek a Berettyóújfalu együttese.

Juanra Calvo, vezetőedző: 

"Először is szeretnék gratulálni ellenfelünknek a győzelemhez. Ugyanakkor minden dicséretet megérdemelnek fiatal játékosaim, akik mindent megtettek a mai estén. Az első félidőben jobban is játszottunk, mint riválisunk, sajnos a helyzeteinkből csak kettőt sikerült értékesíteni. Ha a kapu előtt jobban koncentrálunk, akkor talán másként alakul a második játékrész."
Vissza az előző oldalra!
Haladás VSE Futsal - Magyar