Elérhetőségek

Kútház Haladás VSE Futsal

Cím: 9700 Szombathely,
Rohonci út 3
Telefon: +36-94/314-966
E-mail: futsalhaladas@gmail.com
Toborzás

Toborzás

U 11 korosztály: 2006 után született gyerekek

U 13 korosztály: 2005-ben, 2004-ben született gyerekek

U 15 korosztály: 2003-ben, 2002-ben született gyerekek

U 17 korosztály: 2001-ben, 2000-ben született gyerekek

U 20 korosztály: 1999-ben, 1997-ben született gyerekek

"Ha ki szeretnéd magad próbálni a futsalban, ha szeretnél többet tanulni a speciális teremlabdarúgásról, ha csiszolni szeretnéd a technikád, vagy csak egyszerűen érdeklődsz a labdarúgás e különleges élményeket nyújtó, látványos ágához, a futsalhoz, itt a helyed!"

Várjuk a jövőbeli futsal-játékosok jelentkezését, Anyukák Apukák kérdéseit!

Pálmay Tamás, futsal utánpótlás vezető
Tel: +36 20 280 3773
Email: futsalhaladas@gmail.comFelnőtt csapat: Hírek

Magyar válogatott győzelmek

2018.04.07.

Magyar válogatott győzelmek

Magyarország – Costa Rica 2:0

Magyarország – Costa Rica 3:1

A magyar futsal válogatott nagy átalakuláson ment át az elmúlt időszakban. Most a megújult csapat és az új szakmai stáb, Turzó József vezetésével, két győzelemmel mutatkozott be. Jó játékot és két sikert láthattunk az ellen a Costa Rica ellen, akik a magyar válogatott előtt állnak a világranglistán. A keretbe 4 szombathelyi játékos (Dróth Zoltán, Hajmási Milán, Sásdi Bálint, Bencsik Roland) is meghívót kapott és mindegyikük játéklehetőséghez is jutott, amivel éltek is! Gratulálunk a Haladás tehetségeinek és a Magyar válogatottnak!

 

Magyarország-Costa Rica 2-0 (1-0)
Magyarország: Alasztics Marcell - Dávid Richárd, Harnish Ákos, Bencsik Roland, Dróth Zoltán
Cserék: Mezei Dávid, Sásdi Bálint, Sáhó Kristóf, Hajmási Milán, Komáromi Péter, Tatai József, Horváth Benedek, Nagy Imre, Pál Patrik, Fridrich Dávid, Boromisza Dániel, Sánta Attila

Gülszerzők: Horváth Benedek, Dróth Zoltán

Jó játékkal és Costa Rica legyőzésével mutatkozott be a megújult férfi futsalválogatott: a mieink 2-0-ra nyertek a Népligetben megrendezett felkészülési mérkőzésen.

Férfi futsalválogatottunknál jelentős változások történtek az elmúlt időszakban, február vége óta Turzó József szövetségi kapitány vezetésével új szakmai stáb felel a csapatért, melynek kerete alaposan kicserélődött a legutóbbi meccsek óta. Turzó József olyan együttest szeretne kialakítani a következő összetartások során, amely hosszú távon eredményes lehet, ennek érdekében jelentősen csökkent a keret átlagéletkora, olyan futsalosok kerültek nagy számban a válogatottba, akik egyelőre nem rendelkeznek komolyabb nemzetközi rutinnal, de az előttünk álló időszakban, a jövő évi vb-selejtezőket megelőző felkészülési meccseken lehetőségük lesz tapasztalatot szerezni.

A megújuló válogatott bemutatkozó mérkőzésére egy mieinknél magasabban jegyzett csapat érkezett Budapestre, az előző két világbajnokságon egyaránt résztvevő Costa Rica-i válogatott. A közép-amerikaiak utazása hosszabb lett a vártnál, ezért változtatni kellett az eredetileg tervezett programon: a csütörtöki meccs lett a két csapat első összecsapása, a szerdai, Gyöngyösre tervezett találkozó helyett pedig pénteken 14.00 órakor újra a fővárosban, a Gabányi László Sportcsarokban mérkőzik meg a két együttes.

Turzó József a mérkőzés előtt azt nyilatkozta, hogy először a csapat védekezését szeretné felépíteni, és annak ellenére, hogy a keret mindössze néhány napja készül együtt, úgy tűnt, ebben jó úton halad a szakmai stáb. A Costa Rica-iak ugyanis kevés igazán nagy helyzetet alakítottak ki az első félidőben, míg a magyar válogatott Dróth Zoltán lövésével a 4. percben megszerezte a vezetést, majd a szünetig két kapufával jelezte, hogy a támadójátékunkban is van potenciál. 

A második félidőt is jól kezdtük, a 24. percben a keret legfiatalabb tagja, Horváth Benedek lőtt szép gólt. A vendégek a folytatásban veszélyesebbé váltak ugyan, de ha a védelmen sikerült túljutniuk, akkor Alasztics Marcell, illetve a helyére beálló Sásdi Bálint mutatott be bravúrt a kapuban, így az utolsó négy percnek 2-0-ás előnyből futhattunk neki. A végén a vendégek nagy iramot diktáltak, nyomás alá került a kapunk, de példás küzdeni tudással álltuk a sarat, és kapott gól nélkül zártuk a találkozót. A végeredmény 2-0 lett, válogatottunk nagyszerűen mutatkozott be Turzó József irányítása alatt.

- Értékes győzelmet arattunk, örülök, hogy kapott gól nélkül zártuk a meccset, amihez minden játékos hozzátette a maga részét. Egy út elején járunk, mindössze négy-öt nap közös munka van mögöttünk, ezért természetes, hogy védekezésben és támadásban is láttam még hibákat. A mutatott hozzáállással maradéktalanul elégedett vagyok, végig küzdöttek egymásért a játékosok, ez is mutatja, hogy jó kis csapategység kezd kialakulni a válogatottnál - nyilatkozta Turzó József a mérkőzés után.

Magyarország-Costa Rica 3-1 (1-0)
Budapest, MAFC Sportcsarnok


Magyarország: Sásdi Bálint - Boromisza Dániel, Harnish Ákos, Bencsik Roland, Dróth Zoltán
Cserék: Mezei Dávid, Alasztics Marcell, Sáhó Kristóf, Hajmási Milán, Komáromi Péter, Tatai József, Horváth Benedek, Nagy Imre, Pál Patrik, Fridrich Dávid, Dávid Richárd, Sánta Attila
Edző: Turzó József

Gólszerzők: Harnisch, Tatai, Dróth, ill. Paniagua

A magyar futsalválogatott második felkészülési mérkőzését is két góllal nyerte meg Costa Rica ellen.

A magyar futsalválogatott a csütörtöki 2-0-ás győzelme után pénteken délután ismét megmérkőzött Costa Ricával, ezúttal a Gabányi László Sportcsarnokban. Válogatottunk ezúttal is agresszív védekezéssel vette elejét a vendégek támadásainak, gyakran már a Costa Rica-i kapu előtt, a hatosnál megkezdtük a védekezést, és ez sokszor nehézséget okozott ellenfelünknek a labdakihozataloknál. Veszélyesebb volt a magyar csapat, a félidő derekán megérdemelten szerzett vezetést: a csütörtöki meccsen gólt szerző Horváth Benedek átadása után Harnisch Ákos továbbított a hálóba (1-0). A gól után is megmaradt a stabil védekezésünk, nem tudott dominánsabb játékkal előállni a vendégcsapat, egygólos magyar vezetéssel ért véget a játékrész.

A második félidő elején egy ártalmatlannak tűnő szituációban szabálytalankodtunk a hatoson belül, a megítélt büntetőt Paniagua váltotta gólra (1-1). A folytatásban kiegyenlített volt a játék, tartani tudtuk a Costa Rica-iak által diktált gyors tempót, és a 8. percben nagy esélyt kaptunk a vezetés visszaszerzésére: a hatoson kívüli szándékos kezezésért a játékvezető kiállította Vargast, a vendégek kapusát. A kétperces emberelőny felénél jártunk, mikor Dróth Zoltán passzolt a jobb kapufánál helyezkedő Tatai Józsefhez, aki közelről nem hibázta el a ziccert (2-1). Nem sokkal később Nagy Imre lőtt keresztlécet, a meccs utolsó percében pedig a vendégek elérték hatodik szabálytalanságukat. A megítélt kisbüntetőt Dróth Zoltán gólra váltotta, beállítva a 3-1-es végeredményt.

Turzó József irányításával tehát két meccsen két győzelem a csapat mérlege, és a mutatott teljesítmény is bizakodásra adhat okot a jövőre nézve.

- Védekezésben ismét stabilak voltunk, és ezúttal már támadásban is többet kaptam a csapattól, összességében úgy érzem, javult a játékunk a csütörtöki mérkőzést követően. Nagyon pozitív egy héten vagyunk túl, remek csapategység kezd kialakulni a válogatottnál, ebben természetesen a két győzelem is segít, és azt láttam, hogy a játékosok vevők arra a taktikára, stílusra, amit szeretnék megvalósítani a csapatnál. Sokat kell még fejlődnünk, de kezdésnek nagyszerű volt az elmúlt néhány nap - értékelt a mérkőzés után Turzó József az mlsz.hu-nak.

forrás: futsalhungary.hu - mlsz.hu
Vissza az előző oldalra!
Kútház Haladás VSE Futsal - Magyar