Elérhetőségek

Swietelsky-Haladás VSE Futsal

Cím: 9700 Szombathely,
Rohonci út 3
Telefon: +36-94/314-966
E-mail:
Toborzás

Toborzás

U 11 korosztály: 2006 után született gyerekek

U 13 korosztály: 2005-ben, 2004-ben született gyerekek

U 15 korosztály: 2003-ben, 2002-ben született gyerekek

U 17 korosztály: 2001-ben, 2000-ben született gyerekek

U 20 korosztály: 1999-ben, 1997-ben született gyerekek

"Ha ki szeretnéd magad próbálni a futsalban, ha szeretnél többet tanulni a speciális teremlabdarúgásról, ha csiszolni szeretnéd a technikád, vagy csak egyszerűen érdeklődsz a labdarúgás e különleges élményeket nyújtó, látványos ágához, a futsalhoz, itt a helyed!"

Várjuk a jövőbeli futsal-játékosok jelentkezését, Anyukák Apukák kérdéseit!

Pálmay Tamás, futsal utánpótlás vezető
Tel: +36 20 280 3773
Email:Felnőtt csapat: Hírek

MAGYAR KUPA GYŐZTES A HALADÁS FUTSAL CSAPATA

2018.03.06.

MAGYAR KUPA GYŐZTES A HALADÁS FUTSAL CSAPATA

Swietelsky-Haladás VSE - MVFC Berettyóújfalu 3:2 (2:2)

Swietelsky-Haladás VSE - Rubeola FC Csömör 7:1 (2:0)

Hétvégén rendezték a futsal Magyar Kupa Final Four-ját Nyíregyházán. A Haladás egy olyan dolgot hajtott végre ezen a két napon, amire még nem volt példa Szombathelyen. A fiúk nagy csatában győzték első nap a kőkemény Berettyóújfalut, majd a döntőben magabiztos játékkal verték a Csömör gárdáját. Ezzel a Haladás csapata megszerezte a klub és Szombathely első, történelmi Magyar Kupa aranyérmét! Igazi csapatmunka volt, amihez mindenki kellett, a helyszínre ellátogatott szurkolóktól, a háttérben dolgozó szakmai stábon át, egészen a játékosokig, mindenki! Gratulálunk a KUPAGYŐZELEMHEZ!

MAGYAR KUPA FINAL FOUR

 

A futsal Final Four menetrendje:

Szombat, elődöntők:

Swietelsky-Haladás VSE– MVFC Berettyóújfalu 15.30

Debrecen–Csömör 18.00

Vasárnap, döntő:

19.30 (M4 Sport) – bronzmérkőzést nem rendeznek.

Előzmények és esélylatolgatás a Final Four előtt:

A futsal Magyar Kupa nyíregyházi négyes döntőjébe a két NB I-es élcsapat, a Haladás és a Berettyóújfalu mellett a Debrecen és a Csömör jutott be.

A Debrecen az utolsó előtti az élvonalbeli tabellán, a bent maradásért küzd, a Csömör pedig az NB II-ben vitézkedik. Nem túlzás tehát azt állítani, hogy a HVSE–Berettyó csata előrehozott kupadöntőnek felel meg.

A Berettyóújfalu remek szezont fut, az NB I. listavezetőjeként várja a kupahétvégét, a legutóbbi bajnokiján például a címvédő Győrt verte hazai pályán 6-3-ra. A Haladás negyedik a tabellán, hektikus heteket tudhat maga mögött, akadtak szép győzelmek, fájó pontvesztések. A bajnokságban a Berettyó vendégeként 2-1-re kikapott a Haladás, Szombathelyen viszont 4-2-re elverte riválisát.
A háromszoros (2008, 2009, 2014) magyar bajnok Berettyóújfalu 2009-ben és 2012-ben nyert Magyar Kupát, vagyis nem mostanában, így vélhetően motiváltan veti bele magát a csatába. Érdekesség, hogy a legutóbbi kupagyőzelemnél a Haladás mostani mestere, Turzó József volt a Berettyó edzője – igaz, az a csapat már kicserélődött. A Haladás kétszeres ezüst-érmes, 2013-ban és tavaly zárta másodikként a sorozatot.

Turzó József nyilatkozata a Magyar Kupa Final Fourja előtt:

„Tavaly egy végletekig kiélezett döntőben kaptunk ki 5-4-re a sokkal esélyesebb Győrtől, akkor büszke voltam a csapatra, az eredményre. Most azonban egy kicsit más a helyzet. Az elmúlt időszakban ugyanis alaposan megerősítettük a játékoskeretünket, a vezetőség áldozatvállalását pedig illene jó eredményekkel meghálálni. Vagyis ezúttal csak a kupagyőzelemmel lennék elégedett. Azonban már az elődöntőben megkaptuk a fő esélyes Berettyóújfalut. Nem volt szerencsénk a sorsolásnál, de vigasztalhat minket az a tudat, hogy ha sikerrel vesszük az elődöntőt, akkor nagy lépést teszünk a kupagyőzelem felé. Úgy vélem, van esélyünk a Berettyó ellen, az egymás ellen lejátszott két bajnoki is azt mutatja, hogy van keresnivalónk a nagy esélyes ellen. Felkészültünk, tudjuk, hogy mit kell játszanunk, milyen stílusban kell futsaloznunk. Az elmúlt hetek nem úgy sikerültek, ahogyan szerettük volna, sok bajnoki pontot elhullajtottunk, de itt a lehetőség a javításra. A fiúk átérzik az elődöntő jelentőségét, mindenkit motivál a kupagyőzelem, bizakodó vagyok. Gyurcsányi Zsolt és Hegyesi Zsolt kihagyja a kupahétvégét.”

Pénteki nap

A csapat pénteken délelőtt még edzett egyet Szombathelyen, aztán a Pásztor Csárdában elfogyasztott ebéd, 13 óra után útra kelt Nyíregyházára. A zöld-fehér delegáció egy 50 fős busszal vágott neki a körülbelül 500 km-es távolságnak. Az időjárás nem tette lehetővé a kellemes utazást, roppant hidegben, helyenként hófúvásban, Budapest után pedig sokszor behavazott utakon fogytak a km-ek. Több kisebb megállót beiktatva végül 20 óra után érkezett meg a csapat Nyíregyházára, az Európa Hotelbe. A vacsora után még belefért a programba a Berettyóújfalu játékát, taktikáját elemző videózás, valamint egy játékos csapatépítő foglalkozás.

 

Szombati nap

Márkus Gábor, technikai vezető beszélt a szombati nap programjáról:

"A szállásunk minden igényt kielégít, ráadásul csupán 100 méterre vagyunk a csarnoktól. Délelőtt pihenő, és egy újabb videózás szerepel a programban. Néhányan átmentünk, megnéztük a csarnokot, mindent rendben találtunk. A létesítmény szép, modern, a parketta tökéletes állapotban van. A játékosokon, az edzői stáb tagjaink kívül velünk van a klubvezetés egy, két tagja, és néhány főtámogató, főszponzor. A hírek szerint jönnek majd szurkolók Szombathelyről – mi tagadás, nagyon várjuk őket. Együtt talán könnyebb lesz kiharcolni a győzelmet. Véleményem szerint a társaság motivált, elszánt, mindenki azon van, hogy történelmi eredménnyel zárjuk a nyíregyházi kupahétvégét.

15:30 - Swietelsky-Haladás VSE– MVFC Berettyóújfalu 

Nagy lendülettel, gólratörő futballal nyitottak a csapatok. És a Berettyó egy remek ellentámadás után gyorsan előnybe került. A Haladás pedig gyorsan válaszolt, szinte első helyzetét gólra váltotta. Dróth fordult le a védőjéről jobbról, keresztbe rúgta a labdát, a hosszú saroknál érkezett Vidák és közelről az üres kapuba passzolt (4. perc: 1-1). Agresszívan játszott a Berettyó, sok labdát adott el a Haladás, a szombathelyi kapu előretében zajlott a játék. Időt is kért a zöld-fehér kispad. Rendezte a védekezést a Haladás, és olykor, olykor futotta támadásokra is. A szívós, masszív Haladás pedig átvette a vezetést. Sásdi ívelte fel a labdát Dróthnak, aki középre fejelt az érkező Bencsiknek, ő pedig egy higgadt csellel átverte a kapust és a hálóba gurított (14. perc: 2-1). Időt kért a Berettyó, majd nagy rohamokba kezdtett. Keményen, olykor önfeláldozóan védekezett a Haladás, és közben próbált kontrázni, pontrúgásokat kiharcolni. Már úgy tűnt, hogy véget ér az első félidő, amikor 20 másodperccel a szünet előtt egy szögletvariációból egyenlített a Berettyó.

Fordulás után is támadásban maradt az MVFC. A Haladás védekezésre kényszerült. Aztán kiszabadult a szorításból – Tihanyi is kezdett bemelegedni az ellenfél kapujában. Keményedett a csata, fogytak a percek. Aztán mintha belassult volna a Berettyó, kezdte átvenni az irányítást a Haladás, egyre többet ért fel a kapu elé. És a 35. percben ismét megszerezte a vezetést Dróth szánta rá magát lövésre nagyon távoltól, a lábak között elsurranó löket pedig egy menteni igyekvő Berettyó-játékosról a saját kapujába pattant (3-2). Őrült rohanásba kezdett az MFVC, de állták a sarat a szombathelyiek, mindenhová odaértek, minden lövésbe belevetődtek. Az utolsó két percre vészkapust vetett be a Berettyó. Hiába, a roppant motivált, szervezett Haladás kicsikarta a győzelmet – és beverekedte magát a vasárnapi döntőbe!

Swietelsky-Haladás VSE– MVFC Berettyóújfalu 3:2 (2:2)

Gólszerzők: Vidák Balázs, Bencsik Roland, öngól

 

Turzó József értékelése meccs után:

"Megérdemeltük a továbbjutást, már csak azért is, mert óriási energiákat mozgósítottunk a mérkőzésen. Olyan erő szabadult fel a csapatból, ami mindig is benne volt a társaságban. Ami az elmúlt hetekben nem sikerült, azt most mind rendben volt. Szervezetten, csapatként játszottunk, a fiatalabb és a rutinosabb játékosok remekül kiegészítették egymást – és nagyot küzdött mindenki. A Berettyó rengeteg légióst, válogatottat vonultat fel, minőségben talán jobb nálunk, ennek megfelelően nem mindig mi irányítottuk a meccset. De ezúttal csapatként talán jobbak voltunk. Bejutottunk a döntőbe, de még nem nyertük meg. Érdekes helyzet állt elő, hiszen az elődöntőben egy erősebb ellenfelünk volt, a fináléban pedig – legalábbis papíron – egy verhetőbb rivális vár ránk. Higgadtnak kell maradnunk. Szerencsére van az öltözőben egy, két olyan játékosom, aki a földön tartja majd a társaságot, és én is ezen leszek. Mindenkiben tudatosítani kell, hogy még nem értük el a céljainkat!"

A győzelem utáni pillanatok

 

Vasárnapi nap

A csapatunknak aprólékosan megtervezett programja volt a döntő napra. Reggeli (8.00), edzés (9.30), videózás (11.00), szabadprogram (12.00), ebéd (13.00), csendespihenő (16.00-ig), uzsonna (16.00), kipakolás, séta a csarnokban (17.00) szerepel a „menetrendben”.

 

Horváth Péter, a csapat kapitányának, mérkőzés előtti esélylatolgatása:

"Nagyon sokat, nagyon keményen készültünk erre a kupahétvégére, nem titkoltan az aranyéremért jöttünk Nyíregyházára. Én már kétszer szereztem érmet a kupában, a jelenlegi keretből ezt Németh Péter is elmondhatja magáról – mi ketten természetesen extra motiváltsággal várjuk a finálét. De mindenki azon van, hogy megszerezzük a klub történelmi aranyérmét. Szombaton este megnéztük a Csömör-Debrecen elődöntőt, ma pedig a szakmai stáb már videós elemzést is tartott döntős ellenfelünkből. Előzetesen úgy éreztük, ha túljutunk a Berettyón már könnyebb dolgunk lesz, de látva a Csömör eddigi eredménysorát, a DEAC elleni roppant meggyőzőnek tűnő teljesítményét nem árt óvatosnak lennünk. Tudjuk, hogy mi vagyunk a finálé esélyesei, de nem becsüljük le a Rubeolát. Az elődöntő kemény volt, sokat kivett a csapatból, de orvos, masszőr is van velünk, így a frissítéssel sincsen gond. Van rajtunk tét, de bízom a csapatban, bizakodva várom az esti döntőt!"

Turzó József, mérkőzés előtti esélylatolgatása:

"Szombaton természetesen megnéztük a Csömör-Debrecen finálét, este pedig el is készítettük a videós elemző anyagot soros ellenfelünkről, amit ma megnéztünk a fiúkkal. És persze előzetesen is tájékozódtunk riválisunkról. Nehéz mérkőzésre számítok, ugyanis a Csömör olyan potenciállal rendelkezik, amely sok élvonalbeli csapatot megszégyenítene. Ellenfelünknek van három-négy rutinos, NB I-et megjárt játékosa, ők alkotják a gerincet, mellettük pedig minőségi, feltörekvő fiatalok várnak bevetésre. Tudni kell, hogy a Csömör kiváló utánpótlásbázissal rendelkezik, úgy tűnik, hogy most érnek be a fiatalok. A Csömör szervezetten védekezik, és a támadójátékát is tudatosan építi fel. Ráadásul masszív, motivált, harcos csapat. Azzal azonban nem értek egyet, hogy ellenfelünk tét nélkül, felszabadultan léphet pályára, hiszen NB II-es csapatként jutott be a kupadöntőbe, ami óriási eredmény, már nem veszíthet – és így tovább. Az ilyen kijelentések csak az ellenfél elaltatását célozzák, ugyanis ha már idáig eljutott a Rubeola, biztosan meg akarja nyerni a kupát, vagyis igenis a Csömörnek is van veszítenivalója. Igaz, mi vagyunk az esélyesebbek, rajtunk nagyobb a nyomás – de ezt tudjuk kezelni. Felkészültünk a meccsre, a Pálmay Tamás vezette klubvezetés tökéletes körülményeket teremtett számunkra, csak a munkára kell koncentrálnunk. És meg is akarjuk nyerni a kupát. Ha meg tudjuk ismételni a szombati teljesítményünket, akkor nem lehet baj. Biztosan nálunk lesz többet a labda, de nem lesz könnyű feltörni ellenfelünk védelmét. Pontos, szervezett játékot várok a fiúktól! Nagyon közel vagyunk a klub történelmi, első aranyérméhez – az utolsó lépést pedig nem hibázhatjuk el!"

19:30 - Swietelsky-Haladás VSE– Rubeola FC Csömör

A szombathelyi szurkolók is megérkeztek a találkozóra. Jó hangulatot teremtettek a fiúknak!

A papírformának megfelelően a Haladás rögtön magához ragadta a kezdeményezést, beszorította alacsonyabb osztályú ellenfelét. A nyomás a 8. percben érett góllá, Öreglaki váltotta higgadtan gólra Dróth átadását, a kapus lábai között gurított a hálóba. Santos pedig egy remekül kijátszott akció végén közelről helyezett a kapuba (11. perc: 2-0). Gyorsan eldőlni látszott a mérkőzés, ám magára talált a Csömör, több helyzettel is jelezte, hogy még nem adta fel a mérkőzést. Parázs csata kerekedett a mérkőzésből, felszívta magát a Rubeola, keményen küzdött. Olyannyira, hogy összeszedte az öt csapatfaultot, a hatodik után pedig kisbüntetőhöz jutott a Haladás. Ám az első félidő utolsó pillanatában Dróth lövését védte a kapus.

Fordulás után sem vettek vissza a tempóból a felek. A Haladás Hajmási révén gyorsan megrúgta a harmadik gólját – aki remekül érkezett egy átadásra a hosszú saroknál -, és volt esélye, hogy gyorsan eldöntse a meccset. Ám kimaradtak a szombathelyi lehetőségek. Amit büntetett a Rubeola, egy könnyelműen eladott labdából szépített (27. perc: 3-1). Sőt, nagyon belelkesedett, átlövéseket kellett védenie Sásdinak. De mielőtt igazából szorossá tette volna a meccset a Csömör Dróth lopott labdát középen, a jobb oldalon indította Santost, aki a kirontó kapus felett átemelt, a kapufát találta el, de a kipattanóra érkezett Hajmási, és közelről a kapuba fejelt. Sőt, Dróth pontot is tett a meccs végére, egyedül tört kapura, és parádés csel után lőtt bombagólt (35. perc: 5-1). A hajrában, az utolsó percekben már csak a különbség volt kérdéses. Szétesett, talán elfáradt a Csömör, örömjátékkal szórakoztatta szurkolóit a HVSE. Santos látványosan mellel, közelről szerezte második gólját. A meccs végére pedig Sipos tett pontot egy kontra zárásaként.

Swietelsky-Haladás VSE– Rubeola FC Csömör 7:1 (2:0)

Gólszerzők: Andersson Santos 2, Hajmási Milán 2, Dróth Zoltán, Öreglaki Norbert, Sipos Gergő

 

Turzó József értékelése:

"Nehezen találom a szavakat, boldog vagyok, és nagyon büszke a csapatomra. Mind a két nap csapatként küzdöttünk, mindkét meccsen nagy energiákat mozgósítottunk, és mind a két találkozó roppant nehéz volt. Olyan csapattá formálódtunk ezen a hétvégén, amely bármire képes lehet. Mind a vezetőség tagjai, mind a szakmai stáb, mind a játékosok sok munkát tettek ebbe a hétvégébe, örülök, hogy learathatjuk a munkánk gyümölcsét. Felemelő érzés kupát nyerni, bár én már egyszer átélhettem, mégis megható pillanatokat éltem át a lefújás pillanatában. Ezek a srácok aranyérmet nyertek a Haladásnak, Szombathelynek, történelmi tettet hajtottak végre!"

A meccs utáni ünneplés pillanatai:

 

Pár nyilatkozat, értékelés a mérkőzés végén.

Dróth Zoltán:

"Nagyon boldog vagyok! Nagy kihívás elé állított minket ez a kupahétvége, nem volt egyszerű a Berettyóújfalu elleni elődöntő sem. Nagyon kellet ez a siker a szombathelyieknek, hiszen még nem nyertek kupát, bajnokságot. Sokat dolgozik a klub, sokat áldoz a sikerért, egyre jobban fejlődik – megérdemli ezt az aranyérmet. Én az első félidő hajrájában kihagytam egy kisbüntetőt, így a gólomnál óriási érzelmek szabadultak fel bennem. Megérdemeltük a kupagyőzelmet!"

Hajmási Milán:

"Megnyertük Szombathely sporttörténelmének első kupagyőzelmét, ez az eredmény önmagáért beszél, büszke vagyok, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak! Mindkét nap fegyelmezettek voltunk, és nagyon akartuk a sikert. Nem egyénieskedtünk, mindenki alárendelte magát a közös célnak, csapatként diadalmaskodtunk. Ennek megfelelően nem számít, hogy ki hány gólt rúgott, a lényeg az, hogy a nyakunkba került az aranyérem. Köszönöm mindenkinek, aki csak egy picit is hozzájárult ehhez a diadalhoz. Az ünneplést már az öltözőben megkezdtük, hosszú lesz az út hazáig – amit én egyáltalán nem bánok!"

Horváth Péter:

"Belülről úgy éreztem, hogy az ellenfél nagyon szívja magát, keményen játszott a Csömör. Akartunk, de talán kicsit görcsösen kezdtünk, nagyon kellett az első gól. A második találat pedig már megnyugtatott minket, átvettük az irányítást. A második félidőben jó teljesítménnyel rukkoltunk elő, mindenki tette a dolgát, csapatként dolgoztunk, biztosan nyertünk. Óriási dolog a kupagyőzelem, büszke vagyok a fiúkra. Most pedig ünnepelni fogunk egy kicsit. Már bevásároltunk, tele a busz, bizonyára hosszú lesz az út hazafelé – ami ilyenkor talán érthető. Az ünneplés spontán lesz, nem terveztünk semmit, de nem hiszem, hogy probléma lesz a hangulattal. Végezetül köszönöm a szurkolóknak, hogy ennyien támogattak minket, nem kevés km-t tettek meg azért, hogy segítsenek nekünk Nyíregyházán. Ez az aranyérem az övék is!"

A Futsal Magyar Kupa Győztes Csapata 2018 - Swietelsky-Haladás VSE

Turzó József, Sziffer András - Horváth Péter, Németh Péter, Vidák Balázs, Dróth Zoltán, Hajmási Milán, Andersson Santos, Michel Melo, Sipos Gergő, Bencsik Roland, Péter Ábrahám, Márkus Gábor, Öreglaki Norbert, Matyi Benjamin, Sásdi Bálint, Gyimesi Máté, Leonardo Mendes, Gyurcsányi Zsolt, Hegyesi Zsolt

Szakmai Stáb, vezetőség: Bokor Zsolt, Pálmay Tamás, Somfalvi Csaba, Márkus Gábor, Varga Attila

 

Itt már Szombathelyen, az ünneplés pillanatai:

A Blöff Club-ban 

 

forrás: Vas Népe - vaol.hu - Tóth Gábor

Köszönjük a Vas Népe, Tóth Gábor egész hétvégi folyamatos, friss tudósítását! A cikk is az ő írásaiból tevődött össze! 
Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Swietelsky-Haladás VSE Futsal - Magyar