Elérhetőségek

Haladás VSE Futsal

Cím: 9700 Szombathely,
Rohonci út 3
Telefon:
+36-94/314-966
E-mail:
futsalhaladas@gmail.com


Felnőtt csapat: Hírek

Kétgólos vereség a harmadik mérkőzésen

2021.06.06.

Kétgólos vereség a harmadik mérkőzésen

MVFC Berettyóújfalu - Haladás VSE 5-3 (4-1)

Gólszerzők: Horváth Norbert (3.), Vas Ádám (öngól - 7.), Rábl János (12.), De Oliveira Pereira Diece (19.), Henrique Da Silva Rafael (22.) illetve Dróth Zoltán (6.), Vas Ádám (26., 35.)

Az NB I.-es futsalbajnokság döntőjének 3. fordulójában 5-3-as vereséget szenvedtünk a Berettyóújfalu gárdája ellen. A második játékrészben szinte végig emberfölénnyel támadtunk, melynek eredményeképp Vas Ádám duplájával megnyertük a félidőt, míg fiatal kapusunk, Homlok Levente tíz percen át őrizte remekül hálónkat.

Szombat délután egy hét leforgása alatt a harmadik bajnoki mérkőzésén lépett pályára futsalcsapatunk, a döntő 3. felvonására ismét riválisunk otthonában került sor. Két győztes találkozóval érkeztünk a bajnoki címért folytatott küzdelemre, azonban a Bajnokok Ligáját is megjárt Mezei Vill FC elleni idegenbeli találkozó sem ígérkezett könnyű összecsapásnak. Továbbra sem tudott a pályán segíteni csapattársainak Milos Simic, Gyimesi Máté és Darrieer sem, míg Henrique Diniz egy kisebb sérülés miatt csak készenléti állapotban foglalhatott helyet a kispadon.

Az első támadást csapatunk jegyezte, de gólt mégis a házigazda szerzett Horváth Norbert révén (1-0). Majd a 6. percben Dróth Zoltán szenzációsan forgatta meg védőjét, lefordulását követően irgalmatlan erővel lőtt a bal felső sarokba (1-1). Sokáig nem örülhettünk az egyenlítő találatnak, mert egy minutummal később egy peches mozdulatsor után öngóllal került ismét lépéselőnybe a Berettyóújfalu (2-1). A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, majd a játékrész derekán egy gyors kontratámadásnak köszönhetően Rábl János talált be (3-1). Dróth Zoltán és Hajmási Milán is tesztelték a hazaiak kapusát a szépítés reményében, de hiába. Ráadásul a félidő lezárásaként egy egyéni szólót követően Diece növelte a Berettyóújfalu találatainak számát, így háromgólos hátránnyal vonultunk pihenőre (4-1).

A szünet után ismét nagy elánnal estek egymásnak a csapatok, gólt viszont ismét a Mezei Vill FC szerzett. A 22. perc végén Rafael Henrique da Silva került helyzetbe és tesztelte közelről Alasztics Marcellt, aki először még földöntúli bravúrral hárított, de a lecsorgó labdát már értékesíteni tudta Rafinha (5-1). Továbbra sem adtuk fel a küzdelmet, előbb válogatott kapusunk tolt a kapu fölé egy 10 méterről érkező próbálkozást, majd nem sokkal később Gerencsér Antal lőtt kapura, de Sándor hárítani tudott. A 26. percben vezetőedzőnk, Juanra Calvo tartott taktikai egyeztetés egy időkérés keretein belül, öt a négy elleni játékra váltottunk, melyből rögtön gólt szereztünk Vas Ádám révén (5-2). Folyamatos nyomás alatt tartottuk emberfölényes támadásainkkal a jól védekező hajdúságiakat, ellenakcióikat pedig a 30. perctől fiatal tehetségünk, Homlok Levente és olykor vészkapusként válogatott játékosunk, Vas Ádám hatástalanította. A 35. percben aztán ismét Vas Ádi érkezett óramű pontossággal, és tekerte a bal felsőbe a labdát (5-3).

A hátralévő időben csapatunk továbbra is minden erejével próbálta feltörni a hazaiak védelmét, Nagy Kevin, Vidák Balázs és Gerencsér Antal is veszélyeztetett, de gólt már nem sikerült szereznünk. A döntő párharc során először nyerte meg a Mezei Vill FC a találkozót, így szerda este ismét a Haladás Sportkomplexumban mérkőzünk a bajnoki címért.

Juanra Calvo, vezetőedző: 

- Sajnos nem minden mérkőzésen valósul meg az eltervezett forgatókönyv. Ezúttal nem voltunk jobbak ellenfelünknél az első félidőben, de még van lehetőségünk bőven. Nagyon várjuk a következő, hazai mérkőzésünket!
Vissza az előző oldalra!
Haladás VSE Futsal - Magyar