Elérhetőségek

Haladás VSE Futsal

Cím: 9700 Szombathely,
Rohonci út 3
Telefon:
+36-94/314-966
E-mail:
futsalhaladas@gmail.com


Felnőtt csapat: Hírek

Fordulatos mérkőzésen nyertünk

2021.05.30.

Fordulatos mérkőzésen nyertünk

MVFC Berettyóújfalu - Haladás VSE 3-6 (3-1)

Gólszerzők: Nagy Imre (9.), Kártik Zsombor (10.), Yubero (18.), illetve Nagy Kevin (4.), Dróth Zoltán (29., 37.), Vas Ádám (30.), Henrique Diniz (32.), Hajmási Milán (36.)

 

Az NB I.-es férfi futsalbajnokság döntőjének első mérkőzésén háromgólos győzelmet arattunk a Berettyóújfalu otthonában. Az első félidő még a hazaiaknak sikerült jobban, de a szünet után kiváló védekezésünknek és lehengerlő támadójátékunknak köszönhetően megnyertük a találkozót.

A bajnoki címért folytatott párharcot az idei szezonban is a Berettyóújfalu gárdájával vívjuk, az első mérkőzésre a pályaelőnyt élvező ellenfelünk otthonában került sor. Az 1350 fős Pálfi István Rendezvénycsarnok lelátói félig megteltek a három nyert mérkőzésig tartó küzdelem első felvonásán. Csapatunkba visszatért sérüléséből Dróth Zoltán és Alsztics Marcell, hosszú kihagyása után már Papp Zsombor is a keretben volt, azonban Milos Simic, Gyimesi Máté, Dávid Richárd és Darrieer nem álltak vezetőedzőnk, Juanra Calvo rendelkezésére.

Ennek ellenére remekül kezdtük a találkozót, Nagy Kevin révén a 4. percben megszereztük a vezetést (1-0). A mérkőzés tétjéhez méltó iramban folytatódott az összecsapás, de a szünetig csak ellenfelünk tudott eredményes lenni. Először Nagy Imre egyenlített a 9. percben (1-1), majd Kártik Zsombor és De Luis két gólra növelte hátrányunkat a szünetre (3-1).

A pihenő után fokoztuk a tempót, óriási csata zajlott a pályán és a játékrész közepétől siker koronázta meg erőfeszítéseinket, igazi gólparádét rendeztek játékosaink. Dróth Zoltán belepiszkált egy hajdúsági passzba, a labda Henrique Diniznél landolt, aki villámgyorsan visszaadta tapasztalt támadónknak, és a 29. percben kinyitotta a gólzsákot (3-2). Egy perccel később Vas Ádám a félpályáról egyenlített (3-3), és a 32. percben a vezetést is visszaszereztük Henrique Diniz értékesített büntetőjének köszönhetően (3-4). A folytatásban is mi diktáltuk az iramot, majd a 36. percben egy sarokrúgást követően Vas Ádám lövése perdült fel a lábakon, Hajmási Milán eszmélt a leggyorsabban és közelről bombázta be a labdát a kapuba (3-5). Öt a négy elleni játékra váltott a Berettyó, és az első kapura lövési próbálkozásuk elakadt Alasztics Marcellben, a labda Dróth Zoltánhoz pattant, aki nem habozott és az üres kapuba talált be saját térfeléről, beállítva ezzel a végeredményt (3-6). Az első félidőt követően pazar csapatmunkával sikerült megfordítanunk az állást, és megnyertük a finálé első mérkőzését. A folytatásra sem kell sokat várni, hiszen kedden már Szombathelyen, a Haladás Sportkomplexumban folytatjuk az aranyéremért folytatott viadalt.

 
Juanra Calvo, vezetőedző: 
 
- Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernünk az első mérkőzést. Nehéz dolgunk volt, nagyot harcoltunk egy jól felkészített csapat ellen. Büszke vagyok a fiúkra, mindenki hozzátette magáét a sikerhez és ez egy jó alapot adhat a párharc folytatásához. Tisztában vagyunk ugyanakkor azzal is, hogy ez még csak egy mérkőzés volt és hosszú még az út a bajnoki címig.
 
 Vissza az előző oldalra!
Haladás VSE Futsal - Magyar