Elérhetőségek

Haladás VSE Futsal

Cím: 9700 Szombathely,
Rohonci út 3
Telefon:
+36-94/314-966
E-mail:
futsalhaladas@gmail.com


Felnőtt csapat: Hírek

Egygólos vereség a Berettyóújfalu ellen

2021.04.19.

Egygólos vereség a Berettyóújfalu ellen

NB I Felső-ház 5. forduló

MVFC Berettyóújfalu - Haladás VSE 2-1 (2-0)

Gólszerzőnk: 31’ Henrique Diniz

Hatalmas küzdelemben 2-1-es vereséget szenvedett NB I-es futsalcsapatunk a felső-házi rájátszás 5. fordulójában. Henrique Diniz, csapatunk télen igazolt brazil játékosa megszerezte első találatát színeinkben. Együttesünkből több kulcsjátékos is hiányzott, de végig harcolt a pontszerzésért a Mezei Vill otthonában.

A Pálfi István Rendezvénycsarnokba nem nyerni járnak a csapatok, az idei szezonban viszont már sikerült legyőznünk otthonában az idén BL-t is megjárt Berettyóújfalut. A felső-házi rájátszás 5. fordulójának rangadójára azonban ezúttal hiányos összeállításban utaztak Juanra Calvo által felkészített játékosaink. Dróth Zoltán ötödik sárgalapját követő eltiltás, valamint Sipos Gergő és Darrieer sérülés miatt nem léphettek pályára, de Horváth Péter, csapatunk kapitánya sem százszázalékos állapotban vállalta a derbit. A bajnoki címvédő a kezdést követően egyből nekiesett csapatunknak, de Dávid Ricsiék jól védekeztek, és igyekeztek ellentámadásokat is vezetni. A hazaiak a játékrész első harmadát követően azonban egyre veszélyesebbek voltak a szombathelyi térfélen, Alasztics ihletett formában védett, de a 10. percben már ő is tehetetlen volt Rábl pörgetésénél (1-0). A vezetés birtokában még magabiztosabbá vált a Berettyóújfalu, és ez a helyzetek számában is megmutatkozott. A szünet előtt növelni tudta előnyét ellenfelünk, Sid tetszetős találatával már kettővel ment a házigazda (2-0).

A második félidőre aztán megváltozott a forgatókönyv. Csapatunk agresszív letámadással okozott kellemetlen pillanatokat a hazaiaknak. A labdaszerzések után látványos akciókat vezettünk, Mezeinek bravúrokra volt szüksége, hogy megőrizze hálója érintetlenségét. A játékrész derekán, a 31. percben félpályáról Henrique Diniz megszerezte első Hali-gólját, melynek köszönhetően már csak egy volt a különbség (2-1). Igazán eseménydús véghajrá következett, brazil játékosunkat kiállították, de hősies védekezéssel átvészeltük az emberhátrányt is. Ráadásul az utolsó másodpercekben két veszélyes lövésünk is akadt, de újabb gólt már nem sikerült szereznünk, így nagy csatában, a szezonban először vesztettünk a Berettyóújfalu ellen (2-1).

Juan Ramon Calvo Rodriguez, vezetőedző: 

- Szeretnék gratulálni a Berettyóújfalu együttesének a győzelemhez. Az első félidőben jól játszottak, a másodikban szerintem mi voltunk a jobbak, de nem tudtunk egyenlíteni. Ettől függetlenül is dicséretet érdemelnek a játékosaim, mert végig harcoltak, de ma sajnos nem sikerült nyernünk.

 
Vissza az előző oldalra!
Haladás VSE Futsal - Magyar