Elérhetőségek

Haladás VSE Futsal

Cím: 9700 Szombathely,
Rohonci út 3
Telefon:
+36-94/314-966
E-mail:
futsalhaladas@gmail.com


Felnőtt csapat: Hírek

Egy lépéssel közelebb az Eb-hez

2021.02.03.

Egy lépéssel közelebb az Eb-hez

Magyarország-Fehéroroszország 2–1 (1–0) 

Gólszerzők: Rábl (5.), Pál (30.)

Kubunk öt játékosa lépett pályára a magyar futsalválogatott fehéroroszok elleni Európa-bajnoki selejtezőjén, melyet a mieink 2–1-re nyertek meg a fővárosi Vasas-csarnokban, így reális esélyünk van arra, hogy kijussunk a 2022-es hollandiai kontinenstornára.

Nem kevesebb, mint négy Hali-játékost jelölt a kezdőcsapatba Turzó József szövetségi kapitány: a kapus Alasztics Marcell mellett Dróth Zoltán, Hajmási Milán és Vas Ádám volt a pályán a kezdőrúgás pillanatában. Csupán a veszprémi Komáromi Péter képviselt más egyesületet.

A találkozó 5. percében már a berettyóújfalui Rábl János is a játéktéren volt, és ő szerezte meg Alasztics Marci tértölelő kidobását követően a vezetést. Ezt követően inkább a vendégek játszottak némi fölényben, ám a félidő hajrájában ismét Rábl János villant, ám lövése kipattant a kapufáról. 

Szünet után újfent a fehéroroszok diktálták a tempót. A 24. percben Alasztics Marci egy bravúros védéssel megóvta kapunkat a góltól, de nem sokkal később Silivonchyk már nem hibázott, közvetlen közelről és 1–1-re alakította az állást. Szinte azonnal válaszolhattunk is volna a vendégek találatára, ám Tatai József helyzeténél a belorusz kapus védett nagyot. A 30. percben viszont már ő is tehetetlennek bizonyult, Dróth Zoltán remek átadása után Pál Patrik bombázott a hálóba.

A mérkőzés hajrájában a fehéroroszok átálltak az öt a négy elleni játékra, de csak egy kapufáig jutottak, így a Dávid Richárdot is soraiban tudó válogatottunk 2–1-re megnyerte a rendkívül fontos összecsapást. Ennek köszönhetően nemzeti csapatunk két fordulót követően három ponttal rendelkezik az Európa-bajnoki selejtezők 5. csoportjában, melyben a fenti két együttesen kívül Kazahsztán és Izrael szerepel még.
Vissza az előző oldalra!
Haladás VSE Futsal - Magyar