Elérhetőségek

Haladás VSE Futsal

Cím: 9700 Szombathely,
Rohonci út 3
Telefon:
+36-94/314-966
E-mail:
futsalhaladas@gmail.com


Felnőtt csapat: Hírek

Egy hét alatt a harmadik mérkőzésen is győzelmet arattunk

2021.05.04.

Egy hét alatt a harmadik mérkőzésen is győzelmet arattunk

NB I. Felső-ház 8. forduló

Balaton Bútor FC Veszprém - Haladás VSE 2-3 (0-2)

Gólszerzőink: 
Nagy Kevin 2, Henrique Diniz

Az egyhetes sorozatterhelésünk utolsó állomása Veszprém volt. Ezúttal öt meghatározó játékosunk hiányát kellett nélkülöznie NB I.-es futsalcsapatunknak, de hősies csapatjátékkal megnyertük a mérkőzést a bakonyi gárda ellen. Ennek köszönhetően a felső-házi rájátszás utolsó fordulóját listavezető pozícióból várhatjuk.

A Kecskemét és a DEAC felett aratott sikerből kellett erőt merítenie csapatunknak, hiszen regenerációra nem volt sok ideje a mieinknek a Veszprém elleni találkozó előtt. Ráadásul a felső-házi rájátszás nyolcadik fordulójára erősen megfogyatkozott keretünk. A legutóbbi mérkőzésen Vidák Balázs begyűjtötte automatikus egy meccses eltiltást érő ötödik sárga lapját, míg sérülés miatt hiányzott Dávid Richárd, Dróth Zoltán és brazil légiósunk, Darrieer is. Alasztics Marcell bár ott volt a kispadon, még nem volt teljesen egészséges, így a kezdőcsapatban a jó formában lévő Gyimesi Máté kapott helyet. Nagy elánnal esett nekünk a Veszprém, szerette volna bebiztosítani harmadik helyét a tabellán. Ennek megfelelően Gyimesinek előbb Pál, majd Tatai kísérletét kellett bravúrral hárítania. A visszafogott kezdést követően szép lassan átvettük a kezdeményezést és tetszetős akciókat vezettünk. A szerencse ekkor még a hazaiak pártját fogta, hiszen Hajmási és Henrique Diniz is a kapufát zörgette meg. A fokozódó nyomásunk eredményeként a játékrész közepére öt a négy elleni játékra váltott a házigazda, amit Nagy Kevinnek köszönhetően mi váltottunk gólra a 13. percben, egy pontatlan átadást elcsípve térfelünk közepéről emelt az üres kapuba (0-1). A szünetig próbálta felpörgetni a találkozót a Veszprém, de védelmünk remekül zárt és a játékrész utolsó percében ismét betaláltunk. Ekkor egy szépségdíjas szólót követően Nagy Kevin duplázta meg önmaga és csapatunk góljainak számát (0-2). A második félidő elején ismét hárult bőven szerep Gyimesi Mátéra, aki a 27. percig szép védésekkel állta a sarat, azonban a 27. percben már kapusunk is tehetetlen volt Antonio Montero lövésénél (1-2). A szépítő találat után vérszemet kapott ellenfelünk, majd kisebb helyzeteket követően a 35. perc elején Tatai szerzett labdát és ugratta ki Rutait, aki kivetődő hálóőrünk mellett passzolt a hosszú sarokba (2-2). Juanra Calvo időkérését követően vészkapusra váltottunk és azonnal saját térfelére szorítottuk a hazaiakat. Két perccel a vége előtt meghozta gyümölcsét mesterünk által komponált taktikai elemünk, és megszereztük a győztes találatot. Hajmási húzta meg a bal szélt, középre passzolt, ahol menetrendszerűen érkezett Henrique Diniz, aki egy védő szorításában juttatta a játékszert a kapu közepébe (2-3). Az utolsó két percben már nem engedtük ki kezünkből a vezetést, minden erőnket bevetve tartottuk meg az előnyt a lefújás pillanatáig. Egy küzdelmes, látványos megoldásokkal tarkított mérkőzésen szereztünk nagyon fontos győzelmet. Veszprémi sikerünknek köszönhetően biztossá vált, hogy az utolsó rájátszásbeli találkozónkat, a Berettyóújfalu elleni rangadót listavezető pozícióból várhatja csapatunk.

Juanra Calvo, vezetőedző: 

Egy nagyon jó csapat ellen sikerült fontos győzelmet szereznünk ma este. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz és meg kellett küzdenünk minden labdáért. Véleményem szerint az első félidőben nyújtott játékunk az idényben a legjobb volt. A második játékrészben egy kellően agresszív Veszprém esett nekünk, de nagyon örülök neki, hogy ma is megmutattuk, hogy bajnokok akarunk lenni, az utolsó másodpercekig küzdünk a győzelemért

 
Vissza az előző oldalra!
Haladás VSE Futsal - Magyar