Elérhetőségek

Haladás VSE Futsal

Cím: 9700 Szombathely,
Rohonci út 3
Telefon:
+36-94/314-966
E-mail:
futsalhaladas@gmail.com


Felnőtt csapat: Hírek

Döntőt is érő győzelem Kecskeméten

2021.04.27.

Döntőt is érő győzelem Kecskeméten

NB I Felső-ház 6. forduló

SG Kecskemét Futsal - Haladás VSE 3-4 (2-2)

Gólszerzőink: Vidák Balázs 2, Milos Simic, Nagy Kevin

Elszánt játékkal sikerült áthidalni élvonalbeli futsalcsapatunknak több kulcsjátékosunk hiányát, kétgólos hátrányból fordítottunk Kecskeméten. Győzelmünknek köszönhetően már a 6. fordulót követően bebiztosítottuk helyünket a bajnoki döntőben.

Bár az alapszakaszban és a rájátszásban is legyőztük az SG Kecskemét együttesét, nehéz mérkőzés várt vezetőedzőnkre, Juanra Calvóra és tanítványaira. Dávid Richárd és Darrieer sérülés, míg Henrique Diniz piroslapos eltiltás miatt nem állhatott rendelkezésre. Dróth Zoltán és Sipos Gergő sérüléseik után pedig még nincsenek százszázalékos állapotban, így kockázatos lett volna pályára lépniük, ezért a kispadról támogatták a csapatot. A forduló ráadásul egy meglepetés eredményt is hozott, hiszen a DEAC legyőzte a Veszprém együttesét, így számunkra a hétfő esti győzelem - gyűjtött pontok tekintetében - a biztos bajnoki döntő részvételének lehetőségét is jelentette.

A feladat viszont sokkal nehezebbnek bizonyult, mint bárki gondolta volna. Rögtön a kezdés után a hazai együttes kétszer is kapufát lőtt, ezzel jelezve, hogy kemény csatára számíthatnak játékosaink. A folytatásban a védekezésre nagy hangsúlyt fektetett mindkét csapat, és ellentámadásokkal próbáltak zavart okozni. Ebből az „állóháborúból” a Kecskemét jött ki jobban, hiszen Ristic a 11. percben látványos gólt lőtt a kapu jobb felső sarkába (1-0). Három minutummal később Scherban köszönte meg a lekészített labdát, és elemi erővel bombázott a hálóba (2-0). A mieink a játékrész hajrájára komoly erőket mozgósítottak, Milos Simic egy tért ölelő átadással hozta kihagyhatatlan helyzetbe Vidák Balázst a 18. percben (2-1), majd a lefújás előtt 22 másodperccel Alasztics Marcell bravúrosan hárított kisbüntetőt. Ezzel még nem elégedtek meg játékosaink, szerb légiósunk az utolsó másodpercben kiegyenlített (2-2).

A szünet után is nagy csata zajlott a pályán, érezhető volt, hogy a koncentráció dönthet a győzelem sorsáról. Újabb gólunkra a 32. percig kellett várni, ekkor Nagy Kevin érkezett jól a kapu előterébe és közelről terelte a labdát a hálóba (2-3). Postafordultával jött is a válasz, egy tetszetős, rövid passzos akció végén Gavrilovic egyenlített (3-3). A szombathelyi fiúk nem adták fel a küzdelmet, és egy perccel később ismét nálunk volt az előny, ekkor Hajmási keresztpasszát röviden szabadították fel a hazai védők, erre csapott le Vidák és lőtt a kapu közepébe (3-4). Az utolsó percekben még öt a négy elleni játékkal próbált fordítani a Kecskemét, de együttesünk védelme kifogástalanul működött a találkozó végéig, így végül minden tekintetben nagyon fontos győzelmet arattunk.
Vissza az előző oldalra!
Haladás VSE Futsal - Magyar