Elérhetőségek

Haladás VSE Futsal

Cím: 9700 Szombathely,
Rohonci út 3
Telefon: +36-94/314-966
E-mail: futsalhaladas@gmail.com
Toborzás

Toborzás

U 11 korosztály: 2009 után született gyerekek

U 13 korosztály: 2008-ban, 2007-ben született gyerekek

U 15 korosztály: 2005-ben, 2006-ban született gyerekek

U 17 korosztály: 2003-ban, 2004-ben született gyerekek

U 20 korosztály: 2002-ben, 2000-ben született gyerekek

"Ha ki szeretnéd magad próbálni a futsalban, ha szeretnél többet tanulni a speciális teremlabdarúgásról, ha csiszolni szeretnéd a technikád, vagy csak egyszerűen érdeklődsz a labdarúgás e különleges élményeket nyújtó, látványos ágához, a futsalhoz, itt a helyed!"

Várjuk a jövőbeli futsal-játékosok jelentkezését, Anyukák Apukák kérdéseit!

Pálmay Tamás, futsal utánpótlás vezető
Tel: +36 20 280 3773
Email: futsalhaladas@gmail.comFelnőtt csapat: Hírek

Bajnoki döntőben a Haladás

2019.05.28.

Bajnoki döntőben a Haladás

Kútház Haladás VSE – Aramis SE 4:2 (4:1)

Hétfőn Szombathelyen, hazai pályán játszott az NB I-es futsal bajnokság középszakaszának utolsó fordulójában a Haladás csapata. Az ellenfél az Aramis volt. A tét a vasiak számára a bajnoki döntőbe jutás volt. Ennek megfelelően álltak a mérkőzéshez a zöld-fehérek. Esélyt sem adtak a vendégeknek, megérdemelten nyerték a találkozót. Már hamar vezetést szereztek és az első félidőben eldöntötték a 3 pont sorsát és ezzel bejutottak a csütörtökön kezdődő, az egyik fél három megnyert meccséig tartó bajnoki döntőbe, ahol az ellenfél a Berettyóújfalu lesz! Hajrá Hali!

Gólszerzők: Dróth Zoltán, Hajmási Milán, Vas Ádám, Pocaia Klyschilan Henrique

A Haladás nagy lendülettel vetette bele magát a mérkőzésbe. Az Aramis védekezésre kényszerült, pillanatokra tudta csak megtartani a labdát. Horváth löketénél a kapufa még segített a vendégeknek, Vas szöglet utáni bombája viszont a bal felső sarokba vágódott – nagyon korán vezetéshez jutott a szombathelyi gárda. Majd Vidák döngette meg a felső lécet. Próbálta feljebb tolni a játékát a lelkes budaörsi alakulat, de nem csökkent a zöld-fehérek nyomasztó fölénye. Komoly helyzeteket dolgoztak és hagytak ki a hazaiak – igaz, Vámosi kapus is nagy formában védett. Michel jegyezte a vasiak harmadik kapufáját. Időkérés után valamelyest rendezte sorait a vendég, pontrúgásokból, átlövésekből próbált veszélyeztetni. Ám a hazai fölény csak góllá érett: ­Pocaia látványos találattal növelte az előnyt (15. perc: 2-0). És beindult a HVSE-henger, az erőszakos Hajmási gyötörte be közelről a harmadik hazai gólt. Eldőlni látszott a mérkőzés. De még mielőtt eldőlt volna, egy remek egyéni alakítás végén szépített az Aramis – némileg talán váratlanul. Aztán belelkesült a vendég, próbált szűkíteni a különbségen, és bizony kialakult néhány forró pillanat a hazai kapu előtt – de Alasztics jelezte, hogy lehet rá számítani. Végül Dróth találata tett pontot a félidő végére, aki Vidák önzetlen passzát váltotta gólra közvetlen közelről. Biztos előnye tudatában vonulhatott szünetre a házigazda.

Fordulás után sem változott a játék képe, maradt az irányítás a szombathelyieknél. A vendég nem támadott ki, stabilan védekezett, nem akart nagy verésbe beleszaladni. De így is csak a pocsék hazai helyzetkihasználás miatt nem nőtt a különbség. A hazai kispad szorgalmasan forgatta a keretet, nem kellett senkinek sem megszakadnia. A zöld-fehéreknek jó volt az eredmény, mégis mentek előre, rohamoztak az újabb gólért, igyekeztek kiszolgálni szurkolótáborukat – végig a budaörsi kapu előterében pattogott a labda. Az Aramis nem vállalt fel kockázatot – vagy nem tudott felvállalni. Michel ismét a kapufát tesztelte. Fogyott az idő, és az eredmény csak nem akart változni. De legalább a Haladás gyakorolhatta a játékot felállt védelem ellen. És ahogyan ilyenkor lenni szokott, a sok kihagyott helyzetért járt a büntetés: a hajrában szépített a vendég. Az utolsó másodpercben Hajmási lökete még „megsimogatta” a felső lécet… Az eredmény csalóka, a Haladás biztosan nyert.

– Veretlenül nyertük meg a középszakaszt, bejutottunk a bajnoki döntőbe, elértük a célunkat, elégedett vagyok – értékelt a Kútház Haladás VSE mestere, Sziffer András. – A Veszprém elleni győzelem volt az a pillanat, amikor igazán belelendültünk. Az Aramis ellen a győzelem volt a lényeg, a játék képe, a helyzetek száma alapján nagyobb arányú diadalt is arathattunk volna – de nem vagyok telhetetlen. A klub fennállásának legjobb szezonját futjuk, következhet a döntő. És természetesen nem feltartott kezekkel megyünk neki a Berettyónak!

forrás: vaol.hu - Tóth Gábor
Vissza az előző oldalra!
Haladás VSE Futsal - Magyar