Elérhetőségek

Haladás VSE Futsal

Cím: 9700 Szombathely,
Rohonci út 3
Telefon:
+36-94/314-966
E-mail:
futsalhaladas@gmail.com


Felnőtt csapat: Hírek

A DEAC is kipipálva

2021.05.01.

A DEAC is kipipálva

NB I. Felső-ház 7. forduló

Haladás VSE - DEAC 4-2 (2-1)

Gólszerzőink: Kovács Máté, Gerencsér Antal, Henrique Diniz, Dróth Zoltán

A felső-házi rájátszás hetedik fordulójában 4-2-re győzte le NB I.-es futsalcsapatunk a vendég, DEAC gárdáját. A mieink a hiányzók ellenére is igazi csapatmunkával tartották itthon a 3 pontot. A Berettyóújfalu hazai döntetlenjével pedig listavezetőként növeltük előnyünket legnagyobb riválisunkkal szemben.

A hétfői, Kecskemét ellen megnyert mérkőzésből meríthettek erőt játékosaink, akikre pénteken újabb feladat várt. A felső-házi rájátszás hetedik fordulójában a remek formában lévő DEAC látogatott a Haladás Sportkomplexumba, amely legutóbbi két találkozóján hat pontot szerzett. Helyzetünket ezúttal is nehezítette, hogy Alasztics Marcell, Dávid Richárd és Darrieer sérülés miatt kényszerült kihagyni a derbit, míg Milos Simic begyűjtötte ötödik sárga lapját, így eltiltás miatt ő is civilben foglalt helyet a lelátón. Gyorsan döntésre szerettük volna vinni az összecsapást, mert a kezdést követően nagy elánnal estünk neki ellenfelünknek, és az első akciónkból a vezetést is megszereztük. Kovács Máté egyéni szólóját követően lőtt úgy a kapuba, hogy kísérletébe beleért egy vendég védő (1-0). Még fel sem ocsúdtak az első sokkból a hajdúságiak, máris kettőre nőtt előnyünk: a harmadik perc kezdetén Gerencsér Antal lemásolta csapattársa találatát (2-0). Vezetésünk birtokában is támadásban maradtunk, először Sipos távoli bombáját kellett Krajcsinak védenie, majd Hajmási közeli kísérleténél Thiago a gólvonalról tisztázott. Az első félidő utolsó perceiben viszont villant a DEAC, Tóth Attila révén a 17. percben szépített a debreceni csapat (2-1). Gyimesi bravúrjaival sikerült megőrizni vezetésünket, de a térfélcsere után egy védelmi megingás után tehetetlen volt Szentes-Bíró közeli lövésével szemben (2-2). Juanra Calvo időkérése újult erőt kölcsönzött játékosainknak, és ennek a játékrész közepére meg is lett az eredménye. Henrique Diniz a 25. percben egy szép támadás végén pókhálózta ki a felső sarkot (3-2). Néhány pillanattal később ismét kettővel mentünk, ekkor Dróth látványos sarkazását a védők már csak a kapuba tudták segíteni (4-2). A DEAC ezután mindent egy lapra feltéve rohamozott, öt a négy elleni játékkal próbálták ledolgozni hátrányukat, kevés sikerrel. A győzelem mellett annak is örülhetnek szurkolóink, hogy a nagy rivális Berettyóújfalu hazai környezetben botlott a Kecskemét ellen (2-2), így négy pontra nőtt előnyünk, és őrizzük listavezető pozíciónkat.

Juanra Calvo, vezetőedző: 

"Tudtuk, hogy a DEAC elleni mérkőzés nehéz lesz. Ellenfelünk sokat fejlődött az elmúlt két év alatt és komolyan kell venni a fiatal, ám rendkívül agilis csapatukat. Szerencsére jól kezdtük a találkozót és próbáltuk kontrollálni az összecsapást. Amit elterveztünk, azt sikerült megvalósítani és annak is nagyon örülök, hogy hétről-hétre jó teljesítményt nyújtunk."
Vissza az előző oldalra!
Haladás VSE Futsal - Magyar